Wat zijn tochtkaders en waarom zijn ze belangrijk voor uw voordeur?

Bij het kiezen van een voordeur of buitendeur denkt u misschien aan het design, de kleur en het materiaal, maar wist u dat tochtkaders ook een belangrijke rol spelen in het comfort en de isolatie van uw huis? Tochtkaders, ook wel sluitstrippen genoemd, worden niet altijd standaard toegevoegd, vooral niet bij oudere deuren. In deze blog leggen we uit wat tochtkaders zijn, waarom ze belangrijk zijn, en hoe ze kunnen bijdragen aan een comfortabeler huis.

Wat zijn tochtkaders?

Tochtkaders zijn dikke rubberen afdichtingen die langs de randen van de deur of het kozijn worden geplaatst. Ze zorgen ervoor dat de deur perfect aansluit op het kozijn, waardoor tocht, koude lucht en geluid buiten worden gehouden. Deze flexibele afdichtingen creëren een strakke afsluiting, wat helpt om ongewenste luchtstromen en geluid te blokkeren. Dit is essentieel voor het behoud van een comfortabel binnenklimaat, vooral in de wintermaanden.

Waarom zijn tochtkaders belangrijk?

Tochtkaders helpen om warmte binnen te houden en koude lucht buiten, waardoor uw huis sneller opwarmt en langer warm blijft. Dit kan helpen om de energiekosten te verlagen en maakt uw huis comfortabeler. Bovendien kunnen tochtkaders het geluid van buitenaf aanzienlijk verminderen, wat vooral prettig is in drukke buurten of voor huizen aan een drukke weg.

Bij Simon Maree zorgen we ervoor dat al onze buitendeuren, voordeuren en deuren met kozijnen standaard zijn voorzien van hoogwaardige tochtkaders. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over tocht en kou die naar binnen komen. We begrijpen hoe belangrijk het is om een goed geïsoleerd huis te hebben, en daarom maken we het standaard onderdeel van onze deurinstallaties.

Rookglas Grijs Glassoort Simon Maree Deurenspecialist Binnendeuren Blog Image

Tochtkaders op de deur bij oudere situaties

In sommige gevallen, vooral bij oudere deuren of bestaande situaties waar oorspronkelijk geen tochtkaders waren, zorgen we ervoor dat er wel tochtkaders zijn. Die worden dan op de deur geplaatst vanuit de productie. Dit zorgt voor een effectieve afdichting zonder dat het bestaande kozijn moet worden aangepast. Het is een praktische oplossing om te zorgen dat ook oudere deuren goed afgesloten zijn tegen tocht en kou.

Voordelen van tochtkaders

  1. Betere isolatie: Tochtkaders helpen om de warmte binnen te houden en de kou buiten, wat zorgt voor een behaaglijker huis.
  2. Bescherming tegen vocht en stof: De rubbers sluiten de deur goed af, wat voorkomt dat vocht en stof via kleine kieren naar binnen dringen.
  3. Geluidsreductie: Een goede afdichting kan het geluid van buiten verminderen, wat zorgt voor meer rust in huis.
  4. Duurzaamheid: Tochtkaders beschermen uw deur en kozijn tegen slijtage door de elementen, wat de levensduur van uw deur verlengt.

Tochtkaders zijn een eenvoudige maar zeer effectieve manier om uw voordeur of buitendeur te verbeteren. Ze zorgen voor een comfortabeler huis door tocht en kou buiten te houden en helpen ook om geluid van buiten te verminderen. Of u nu een nieuwe deur overweegt of een bestaande deur wilt verbeteren, tochtkaders zijn een belangrijk onderdeel om in uw beslissing mee te nemen. Bij Simon Maree zorgen we ervoor dat al onze deuren optimaal zijn uitgerust voor uw comfort. Bezoek een van onze showrooms voor meer informatie en advies

Bezoek onze showrooms

Wilt u meer weten over tochtkaders en isoleren van uw woning of welke voordeuren er mogelijk zijn voor uw woning? Bezoek dan één van onze showrooms. Onze experts adviseren u graag over de perfecte oplossing.

Terug naar overzicht